Връчиха свидетелствата за завършено основно образование на седмокласниците от ОУ „20-ти април“ /видео/

Пожелавам си седмокласниците да запазят детските си очи, защото в тези очи Панагюрище винаги ще бъде техният дом. Това каза кметът на община Панагюрище Желязко Гагов в приветствието си към учениците от ОУ „Двайсти април” в началото на тържествената церемония за връчване на свидетелствата за завършено основно образование на седмокласниците.

 

Събитието се проведе на 3 юли в голямата зала на Народно читалище „Виделина-1865” и на него присъства и заместник-кметът инж. Стоян Бодуров.

По традиция тържеството започна с посрещане на училищното знаме.

Тайната на изкуството, магията на театъра и въздействието им върху човешката душа бяха акцентите в думите на водещите Даная Хантова и Димитър Белишки.

За да ги затвърдят, песни изпяха талантливите Наталия Пашова и Мария Димитрова, а група седмокласници представиха драматизацията „Не е куче като куче” по Чудомир с атрактивното участие на четириногият актьор, кучето Майло.

От представянето на учениците стана ясно, че едно от нещата, които са научили през седемте години в ОУ „Двайсти април”, е да разпознават красотата навсякъде около тях.

С насърчителни думи към завършващите се обърнаха докторът по дентална медицина Гена Врагова и студентът по право в СУ „Св.Климент Охридски” Ангел Евтимов, възпитаници на училището. Двамата подчертаха, че ОУ „Двайсти април” се е утвърдило като среда, която изгражда мислещи хора, и пожелаха на априлци да се научат да казват „Благодаря”, да влагат сърце в това, което правят, и да не спират да мечтаят.

Силно развълнувана, прочувствено послание към седмокласниците отправи директорът на училището Дида Карайлева, а след нея класните ръководители Диана Гетова и Красимир Костов.

Освен свидетелството си за завършено основно образование, всеки седмокласник получи за спомен сувенир с бродирани лого на училището и собственото си име. Пожелавайки им да упражняват всеки ден обич, кметът Гагов стисна ръката на всеки седмокласник.

На финала всички заедно изпяха песента „Клетва“ на Щурците.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn