Връчиха стипендията на името на проф. Лъчезар Цоцорков на изявен студент от Минно-геоложкия университет

Карина Гелова е студентът от Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, който през тази година получи стипендията от фондация „Асарел“, която е на името на проф. Лъчезар Цоцорков. Наградата й бе връчена от председателя на Надзорния съвет Димитър Цоцорков по време на Националното честване на Деня на миньора на 18 август.
Карина Гелова е студент в трети курс по специалността „Управление на ресурси и производствени системи“, участва и в програмата „Еразъм+“. Тя бе избрана от академичната общност за тазгодишния носител на стипендията „Лъчезар Цоцорков“, която се присъжда на изявен студент на Минно-геоложкия университет за 2021 г.
Проф. Цоцорков ще остане завинаги една изключителна личност, която може да бъде пример на всеки човек в обществото. С неговата любов към България, желанието му да се развиват успешно поколенията и страната той е показал колко е важно човек да бъде образован. Негови са думите: „Ще успеем, когато се научим да даваме“ и смятам, че всеки може да следва този принцип за една по-добра България и по-добро бъдеще. Думите му и извършените дела успяват да ме докоснат и да ме накарат да искам да следвам неговите примери. Надявам се не само аз, а и много други мои връстници да са успели да се вдъхновят от него„, споделя носителката на наградата.
Oborishte.bg
Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn