Всяка трета данъчна декларация е подадена с ПИК или електронен подпис

Всяка трета декларация за облагане на доходите на физически лица е подадена по електронен път с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис. Това сочат данните дни преди изтичане на крайния срок за предаване на формулярите на НАП – 3 май. До 24 април в ТД на НАП, офис Пазарджик са получени общо 8 902 декларации, като тези, които са подадени по електронен път, са 3 133, съобщиха от офиса на Приходната агенция в Пазарджик.

От приходното ведомство напомнят, че подаването на данъчните декларации може да стане удобно от домашния компютър с безплатния ПИК, издаван в произволно избран офис на приходната агенция. Формулярите могат да бъдат изпратени и по пощата с препоръчано писмо с дата на пощенското клеймо не по-късно от 3 май 2016 г.
Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 3 май 2016 г., като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимият данък за довнасяне. При превод на пари към бюджета се попълва кодът за вид плащане – 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет“.

Още информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки има на сайта на НАП www.nap.bg. Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция на телефон 0700 18 700. До края на данъчната кампания – 3 май 2016 г., телефонът ще бъде с удължено работно време – от 8.30 до 18.00 ч. в делнични дни.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn