Второкласници от СУ“Нешо Бончев“ реализираха проект „Да зарадваш някого“

„Да зарадваш някого“, това е мотото на проекта, който реализираха учениците от 2. б клас от СУ „Нешо Бончев“ в Занимания по интереси. Ръководителите – г-н Иван Иванов и г-жа Маргарита Паланкалиева споделиха: „Към тази проектна дейност бяхме подтикнати от желанието ни да възпитаме у децата емпатия , съпричастност към самотните възрастни хора, желание да помагат на другите и да участват в благотворителност. Разбирането ни, че предизвиквайки усмивка и възпитавайки човечност у децата, е не по- малко важно от обучението им , реализирахме следните дейности:

На 1 юни децата разказаха за своите мечти и желания. После написаха пожелания на разноцветни балони, които полетяха към светлия простор.

В края на деня всички се хванаха за ръце и потропнаха право хорце.

На 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата на България – децата се запознаха с живота и дейността на Христо Ботев. След това направиха картички с лика на поета-революционер и кораба „Радецки“. В края на деня бяха част от поклонението пред паметта на героите пред вечния огън.

На 3 юни започна истинската подготовка за срещата със старите хора от дома „Св. Св. Козма и Дамян“. Децата с много желание и старание изработиха поздравителни картички-сърца. А върху тях написаха искрени и сърдечни пожелания към възрастните. Учениците подготвиха и стихове и песни, с които да изразят уважението и благодарността си към всички хора.

На 4 юни учениците направиха разходка в покрайнините на града и набраха красиви пролетни цветя. Това ще бъде мило допълнение към изненадата за възрастните хора.

Проектът приключи с посещение на Дома за стари хора на 7 юни. Със стихове и песни децата зарадваха всички и предизвикаха радостни сълзи от умиление у присъстващите . Краят на този чудесен празник беше запечатан със снимки за спомен и поздрава на г- жа Нина Калоянова към децата за успехи и весели ваканционни дни. Всички получиха и сладка почерпка.

Второкласниците бяха удовлетворени от този различен ден. Всички разбраха, че трябва да помагаме на другите и да ги даряваме с обич и доброта. В края на проекта ръководителите казаха:

„ Надяваме се децата да запазят в сърцата си думите на този стих: Много ли струва това – да протегнем на някой ръка!“

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn