Второкласници от СУ“Нешо Бончев“ с цветни послания в подкрепа на инициативата „Малка надежда за големите“

В последния ден на Световната седмица на предприемачеството, 20 ноември, децата от група за занимания по интереси „Креативни хлапета” в СУ“Нешо Бончев“ разсъждаваха за нуждите и желанията, надеждата и мечтите, сподели в социалната мрежа техния ръководител Пепа Дюлгярова. „Каква е разлика между тях? Колко често е едно и също? Какво е мечта и къде свършва необятната страна на желанията?… Въпроси, на които децата търсеха отговор по детски, на база скромния си житейски опит.

Трудно е да се отделят нуждата и желанието едно от друго, и все пак… Нуждите и потребностите осигуряват нормален живот, а задоволяването на желанията ни дава усещане за или поне за „късче щастие”.

Може би точно това малко парченце щастие е нужно и на някои възрастни хора. Защото са стари, болни или самотни. Защото са безпомощни или са в беда. И знаем, че най-голямата помощ за тях е Надеждата“, пише Дюлгярова.

С малките си цветни послания за надежда второкласниците се включиха в акцията на АРТ-КЛУБ „Асарел-Медет“ и Общинска библиотека „Стоян Дринов“, гр. Панагюрище. Целта е да се изпратят послания от деца към възрастни хора, за да внесат позитивизъм, да провокират усмивка и вдъхнат надежда. Малък цветен щит, който ще пази от лошото и ще показва хубавото.

В навечерието на Коледа посланията ще бъдат поставени в специални стъкленици с надпис „Малки цветни щитове“ на удобни за виждане места в болници, социални и старчески домове и институции в страната. От нас за Вас – от сърце!

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn