Второкласници ще мерят знания в състезанието „Буквоплет“ , инициирано от „Лайънс клуб“- Панагюрище

По инициатива на „Лайънс клуб“- Панагюрище –  на 20.05.2018 година, от 11.00 часа, в НЧ „Виделина – 1865“ ще се проведе първото за нашия град състезание „Буквоплет“ с участието на ученици от 2-рите класове на общините Панагюрище и Стрелча, съобщи президентът на клуба Веселин Дундаров.  Целите на това състезание са мотивиране на учениците от начален етап на обучение към изучаване на родния език, повишаване на грамотността и интерес към правилното и точно изговаряне и писане на думите. Състезанието се организира с любезното съдействието на община Панагюрище , Регионално управление на образованието гр. Пазарджик и НЧ „Виделина – 1865“, гр.Панагюрище.

Град Панагюрище ще бъде четвъртият град в България след Русе, Пловдив и Варна, в който Асоциацията на Лайънс клубовете  ще проведе състезание от този тип и активно ще работим  да го превърнем в традиция, категорични са панагюрските лъвове.

„Нека всички, които радеят за българският език и култура да подкрепят децата в техният стремеж за знания”, призовават инициаторите на надпреварата.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn