Второ място за ПФТС ”Тангра”, с.Попинци на XVI Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“

Второ място във втора възрастова група спечели ПФТС”Тангра”, при НЧ”Искра-1872”, с. Попинци, с ръководител Мария Терзийска на XVI Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“ в община Минерални бани, Хасковска област. Радостната новина съобщиха с гордост от читалището.

Браво деца! Поздравления за чудесното ви представяне! Честита поредна престижна награда! Блеснахте с най-новите и темпераментни танци сред силната конкуренция на фестивала и получихте достойна награда за труда си”, написаха в социалната мрежа от читалището.

Етнофестивалът се проведе в два дни 31 май и 1 юни , а в конкурсната програма взеха участие 72 групи и 37 индивидуални изпълнители от 19 области и 44 населени места – певци, инструменталисти и танцьори от България и чужбина: Индия, Молдова, Румъния, Сърбия, Македония и Босна и Херцеговина. Жури в състав: хореографите Анатолий Клочков и Мирослав Славов, Иван Кумичин – музиковед и фолклорист и музиковедът Мария Георгиева оценяваше тази година участниците. Етнофестивалът е под патронажа на Министерството на труда и социалната политика. Председател на организационния комитет е президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn