Във вълшебния свят на книгите се пренесоха днес децата в библиотеката

В Международния ден на детската книга – 2 април, деца и родители бяха гости на Общинска библиотека „Стоян Дринов”.

Директорът на книжния храм Стефан Рапонджиев им прочете интересни истории, а малчуганите го слушаха в захлас. Вълшебният свят на книгите наистина ги омагьоса.

Днес бе даден и стартът на осмото издание на „Походът на книгите“ – кампанията, насърчаваща интереса на децата към четенето и книгите, която ще продължи до 23 април. Организатор на инициативата е асоциация „Българска книга“, а тази година в нея ще се включат известни български спортисти които ще четат в детски градини и училища.

Към кампанията за насърчаване на четенето са включени още няколко инициативи, сред които Маратон на четенето“ организиран от Българската библиотечно-информационна асоциация и Националният конкурс „Бисерче вълшебно“ на фондация „Детски книги“, в която българските деца избират своята любима детска книга.

Любовта към четенето и грамотността са от изключителна важност за децата, когато става дума за по-нататъшната им реализация и развитие, както и за пълноценното им вписване в средата, в която живеят. Ако имате дете, подарете му книга и му помогнете да развие любов към четенето. Литературата ще стимулира развитието на езика и въображението му.

Защото книгите са чудно красиви съкровищници на мечти – за онзи, който ги пише, и за този, който ги чете.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn