Възпитаниците на ОДЗ „Райна Княгиня“ с тържество, посветено на народните будители

Тържество, посветено на Деня на народните будители проведоха днес децата от подготвителна група „Малкият принц” в ОДЗ „Райна Княгиня”, с учители Петя Джамбазова и Ангелина Стойковска. Техни зрители бяха по-малките възпитаници на детското заведение и учители.

2
Директорът Татяна Костадинова отправи поздрав по случай светлия празник. „Денят на народните будители е празник на всички учители, превърнали своята професия в мисия, безрезервна отдаденост и всеотдайност към децата на България. Неизброими са хората, които извикват чувство на гордост от това, че сме родени именно тук. И днес учителят е сила, независимо от всичко! Учителят винаги ще бъде сила, защото носи знанието и го предава на поколенията”, каза Костадинова.

6С много плам децата изпълниха хубави стихове и песни, посветени на будителите. Със звънките си гласчета те за сетен път доказаха, че българщината се запазва и предава от поколение на поколение. Публиката ги дари с бурните си аплодисменти. Всеки учител получи красиво цвете. След тържеството част от децата посетиха къща-музей „Райна Княгиня“, за да почетат своя патрон, а малчуганите от подготвителна група „Патиланци”, с учители Анета Манева и Динка Иванова се отправиха към Вечния огън на мемориалния комплекс „Априлци”. В присъствието на своите родители те показаха, че знаят много за възрожденците, чиито имена носят десетки улици в Панагюрище- Павел Бобеков, Райна Княгиня, Панайот Волов, Павел Хаджисимеонов, Марин Дринов и други.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn