Възпитаници на музикалния педагог Нона Немигенчева с медали от „Орфеева дарба”

Повече от успешно бе представянето на възпитаниците на музикалния педагог Нона Немигенчева от школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“ към ЦПЛР – Панагюрище в ХIV Национален детско-юношески конкурс за музикално изкуство „Орфеева дарба“ , който се проведе на 17 и 18 март в София.

Глория Щрангова спечели бронзов медал при конкуренция от 75 участника във втора възрастова група. Със златото се окичи Надежда Ковачева в трета възрастова група, където се състезава с 45 свои връстници. Виктория Манева завоюва сребърен медал в четвърта възрастова група и годишна стипендия от Министерството на културата. Изпълненията и развълнуваха публиката, която занемя след последния акорд на нейната песента.

Общо девет възпитаници на музикалния педагог Нона Немигенчева взеха участие в музикалната надпревара. Преподавател по солфеж на част от младите таланти е Пепа Филина.

С екскурзия награди журито друга представителка на панагюрската певческа школа- Цветалина Шопова, възпитаничка на музикалния педагог Стефка Стефанова.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn