Вълнуваща и незабравима направиха ваканцията на децата, посещаващи ЦПЛР, ръководителите Маргарита Паланкалиева и Иван Иванов

Интересни, емоционални и много различни бяха заниманията в ЦПЛР през месец август. Вълнуваща и незабравима направиха ваканцията на децата ръководителите Маргарита Паланкалиева и Иван Иванов.

Както всяка година най-чакано беше плувното лято. Седмицата премина с веселия, състезания и много нови приятели.

Разходката в околностите на Панагюрище беше и урок за растенията и животните в Средна гора. Участниците научиха за полезното действие на много от растенията. Разбраха, че красотата на природата зависи от всички нас.

Състезанието „Млади художници” накара всички да покажат творческите си възможности и изобразиха върху белия лист картини от родния град. Някои дори постигнаха завидни за възрастта си резултати.

На 25 август групата беше на екскурзия до гр. Пловдив.

Първата спирка на пътешествието беше в Природонаучния музей. Много емоции и учудване предизвикаха срещите с животните от Терариума. Наученото показа на децата какви чудеса е сътворила природата в животинския и растителния свят.

След това имаше разходка по калдъръмените улици на стария град. Обстановката в Античния театър остави трайни следи в съзнанието на всички. Децата бяха свидетели и на подготовката на декорите за операта „Тоска” и чуха репетициите на някои от изпълнителите.

Очакваната почивка и похапване беше в любимия „МакДоналдс”.

На излизане от града групата беше на шопинг в „Джъмбо”. Всеки купи за себе си и за своите близки малък подарък.

При приключване на летните занимания ръководителите пожелаха: „Бъдете здрави. Намерете нови приятели и играйте на воля. А новата учебна година да бъде за всички отлична и успешна. И най-вече…присъствена.”

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn