„Въпросите за парите са важни”, научиха третокласници от СУ „Нешо Бончев” в емоционален урок по предприемачество

За поредна година от 12 март до 18 март се проведе Световната седмица на парите с глобална тема „Въпросите за парите са важни.”
Πapитe ca нeизмeннa чacт oт нaшия живoт и е важно децата да получат знания, да изградят умения и формират отношение, за да могат да вземат интелигентни финансови решения през живота си.


Групата по интереси „Технология и предприемачество” в IIIв клас на СУ „Нешо Бончев” се включи в Седмицата с урок на тема „Парите ми позволяват да правя избор”.


Откъде идват парите и можем ли да живеем без тях? В търсене на отговор на въпроса учениците се запознаха с дългата история на парите, очертаха разликите между монети и банкноти, пазаруваха и спестяваха, разсъждаваха върху проблема при използването на различни валути, формулираха и боравеха с понятията ресто, спестяване, кредит и лихва, сподели в социалните мрежи преподавателят им Пепа Дюлгярова.
Човешките желания са безгранични, а ресурсите, необходими за удовлетворяване им – ограничени. В този урок третокласниците бяха въвлечени в сложния процес на вземане на отговорни решения при наличие на няколко алтернативи, чрез правене на обоснован избор по отношение на парите използвайки схемата „джобни решения”.
Ще ни направят ли парите щастливи? Според проучване, да харчиш пари за другите те прави по-щастлив, отколкото ако харчиш за себе си…
Поредният полезен, емоционален и динамичен урок по предприемачество в IIIв клас.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn