Върнатите от кмета решения за вписване имената на Атанас Сугарев и братя Дейкови на Мемориалната стена в музея събират съветниците на извънредна сесия

Общински съвет-Панагюрище свиква  извънредно заседание на 19 ноември, от 17.15 часа. Поводът са върнатите от кмета за ново обсъждане решения на местния парламент от 25 октомври, с които бяха отхвърлени предложенията за вписване имената на Атанас Сугарев и братя Дейкови на Мемориалната стена в Исторически музей-Панагюрище.

Дневният ред включва две точки.

1. Ново обсъждане на Решение № 599/25.10.2018 г. на ОбС -Панагюрище

2. Ново обсъждане на Решение № 600/25.10.2018 г. на ОбС -Панагюрище

 

Припомняме, че Решения № 599 и 600 от 25.10.2018 г. бяха върнати от градоначалника като незаконосъобразни, а в приложените мотиви той се позовава на разпоредбите на чл.17,т.1 от Правилника за работа на Общинския съвет, както и чл.36, т.1 от ЗМСМА. В посочените разпоредби е регламентирано, че общинският съветник е длъжен да участва и присъства на заседанията на Общинския съвет и да участва в решаването на разглежданите въпроси. По време на гласуването на двете предложения на 25 октомври, в заседателната зала е имало съветници, които са присъствали, но не са гласували, като по този начин не са взели участие във вземането на решенията, което е в нарушение на визираните императивни разпоредби, посочва в мотивите си кметът Белишки.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn