В ДГ„Райна Княгиня” организират благотворителен Коледен базар „Деца с добри сърца”, в подкрепа на „Българската Коледа”

Магията на чудесата не е в скъпите подаръци и големите изненади, тя е скрита в добрината, състраданието, обичта, в онези малки жестове, които ни правят хора.

Учители, служители и деца от ДГ”Райна Княгиня” искат да бъдат част от тази вълшебна Коледа, която ще подари надежда на някой, който има нужда от вълшебство и от подадена ръка. „Водени от идеята да бъдем добри, да подадем ръка на някой, който има нужда от помощ,   в детска градина „Райна Княгиня“ организираха коледен базар под надслов „Деца с добри сърца” от 11.12.2019 г. до 13.12.2019 г. с това ставаме съпричастни с идеята ни   да участвате в благотворителния коледен базар на тема: „Българската коледарка“, „Българската сурвакница“, „Обредната пита“, „Коледните сладки“”, споделят от детското заведение.

Прекрасните експонати – образци на кулинарното изкуство са изработени с много любов и старание от родителите с помощта на децата. Средствата от разпродажбата на коледния базар ДГ „Райна Княгиня“ ще дари  на „Българската Коледа”.

„Хубаво е, когато ставаш част от нещо голямо, когато можеш да дариш частица от себе си,  за да стават чудеса”!, казва в обръщението си към родителите директорът на детската градина Татяна Костадинова.

Припомняме, че 1065 лева бе сумата, събрана от благотворителния коледен базар под надслов „Дете помага на дете”, организиран в ДГ ”Райна Княгиня”- централна сграда и филиал през 2018 година. Средствата бяха дарени на кампанията „Българската Коледа”.

Детското заведение беше удостоено с грамота от президента на Република България Румен Радев за проявена съпричастност и принос в реализирането на каузата „Българската Коледа”, насочена към здравето на българските деца.

 

Oborishte.bg  

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn