В Деня на българската община ръководството на община Панагюрище поздрави служители, бизнес партньори и жителите на общината

На днешната дата, но през 1882 г., в Държавен вестник е публикуван първият „Закон за общините и градското управление”, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България. През 1998 г., водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България, делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври.
Оттогава за Деня на общината – 12 октомври, всяка година в България се организират различни по мащаб местни и национални инициативи. Целта е популяризиране дейността на местната власт, постигане по-добро обществено разбиране за ролята й в развитието на обществото, стимулиране на по-активно и съпричастно гражданско участие в процесите на управление на местно ниво.
Поздрав по повод днешния празник отправиха към служителите на Община Панагюрище, бизнес партньорите и всички жители на общината заместник-кметът „Хуманитарни дейности” Галина Матанова и Георги Павлов, временно изпълняващ длъжността кмет на Община Панагюрище, в който се казва:
Ръководството на Община Панагюрище Ви поздравява най-сърдечно с Деня на българската община – 12 октомври!
В днешния празничен ден изразяваме своята признателност и благодарност към всички работещи за просперитета на община Панагюрище. Желаем Ви здраве и нестихващ патриотизъм за развитието на родния край!”.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn