В Деня на Земята на 50 години, за първи път в историята, италианската звезда Zucchero пя на празния площад Колизеума в Рим

«Дни на изолация

Ти и аз сме още тук

Сякаш времето е спряло

Страхувам се, да

Но денят винаги идва

Усмихнете ми се, ако можете.

 

Аз съм тук

Под това небе

Не можеш да ме докоснеш

Но можеш да пееш»

 

За първи път в историята, Zucchero “Sugar” Fornaciari изпълни оригиналната песен “CANTA LA VITA”, която звездата на италианската музика написва заедно с фронтмена на U2 – Bono, и която черпи вдъхновение от “Let Your Love Be Known” – песента, която Bono посвети на една от най-засегнатите от COVID-19 страни в света – Италия. Наелектрезиращото изпълнение се случи в Деня на Земята на 50 години, на абсолютно празния, емблематичен за Италия площад Колизеума в Рим.

CANTA LA VITA“ е още едно доказателство за силната артистична и приятелска връзка между Zucchero и Bono, която съществува от дълги години.

В трудните времена, през които преминаваме, тази песен е оптимистично послание за надежда за всеки, химн за живота. Уникална песен, в края на която гласовете на Zucchero и Bono се сливат и изпращат призив към света да се обедини.

Тази песен се роди в първата фаза на извънредното положение. – разказва Zucchero – Говорихме си с Bono, и двамата бяхме много докоснати от драмата в Северна Италия. Но това, което ни удиви, беше реакцията на хората, които излизаха и пееха на балконите си. Затова решихме да направим нещо, с което да подчертаем силата на музиката в справянето с трудностите. В такъв момент, можем да използваме гласовете си, за да сме по-близо един до друг, можем да съпреживяваме мигове, макар и от различни краища на света. Музиката руши стени и скъсява разстояния.

Италианският маратон е част от световното медийно събитие #Earthrise, в което участват над  193 страни от Обединените Нации.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn