В ДФ „Земеделие“ приемат заявления за подпомагане на лозаро-винарския сектор

До 19 февруари в ДФ „Земеделие“ се приемат заявления за предоставяне на финансова помощ по мярката „Инвестиции в предприятия“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор /2019-2023 г./, съобщиха от фонда.

От финансовата институция молят кандидатите да не оставят запазването на час за последния момент, тъй като по този начин рискуват да останат без насрочен час. Това може да доведе до по-продължително изчакване за прием на документи и крие рискове от струпвания на хора. С цел избягване на тези обстоятелства бенефициентите да спазват стриктно предварително записаните часове, както и да носят лични предпазни средства, призовават от ДФ „Земеделие“.

От фонда припомнят, че от финансова подкрепа по мярката могат да се възползват предприятия, вписани като винопроизводители в лозарския регистър, поддържан от Изпълнителната агенция по лозата и виното, както и организации на производители, асоциации на организации на производители и междубраншови организации в сектора „винено грозде“.

Запазват се и допустимите за финансиране дейности: купуването на нови машини и съоръжения, свързани с процеса на производство и съхранение на вино, както и строително-монтажни работи по изграждане, надстрояване, пристрояване и/или реконструкция на сгради, предназначени за производство и съхранение на вино, контрол на качеството на произведените вина и др.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn