В ДЦПЛУ „Св. св. Козма и Дамян“ закупиха рехабилитационни уреди със средствата, дарени от момчетата, скачали за кръста на Йордановден

Със средствата, дарени на ДЦПЛУ „Св. св. Козма и Дамян“от момчетата, скачали за кръста на Йордановден бяха закупени рехабилитационни уреди – масажна кушетка, уред за раздвижване на горни крайници и тежести, съобщи за Oborishte.bg директорът на институцията Нина Калоянова.

Уредите ще бъдат използвани за нуждите на посещаващите Центъра възрастни хора, които са с 50 и над 50% увреждане.

Припомняме, че средствата, събрани от дарения младежите, скачали за кръста на Богоявление в Панагюрище и с.Панагюрски колонии използваха за благотворителност.

Събраната сума в размер на 2 100 лева момчетата разделиха по равно между ЦНСТ“ Закрила“-Панагюрище и ДЦПЛУ „Св. св. Козма и Дамян“ гр. Панагюрище. На 8 януари т.г. парите бяха връчени лично на ръководителите на двете институции, които от своя страна им дадоха Свидетелства за даренията.

Директорът на ЦНСТ“ Закрила“-Панагюрище Людмила Иванова благодари на младежите за жеста им пожела здраве, да бъдат все така благородни и целеустремени.

Директорът на ДЦПЛУ „Св. св. Козма и Дамян” Нина Калоянова и служители в центъра приеха дарението с благодарност и им пожелаха стореното от тях добро да им се върне стократно. „Вие сте пример, на който се покланяме“, каза Калоянова.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn