В МБАЛ „Уни Хоспитал” отпразнуваха Деня на родилната помощ

С приветствие от заместник-кмета на Община Панагюрище Галина Матанова по случай Деня на родилната помощ – 21 януари, започна днешният празник в „Уни Хоспитал”.

DSC08476

„Няма по-щастлив момент от раждането на дете. Вие сте част от този съдбовен ден в живота на хората. Вие помагате  за първата глътка въздух, за явяването на него – новия живот. Желая Ви здраве, да не спирате да се вдъхновявате от любовта към професията си. Желая Ви да съпреживявате удовлетвореност от грижата за здравето, да чувствате благодарността на нас хората. Вярвам, че Акушеро-гинекологичното отделение на Многопрофилна болница за активно лечение „Уни Хоспитал“ се стреми да наложи високи професионални стандарти и да се утвърди като разпознаваемо и предпочитано от пациентите в региона и страната“, каза в заключение заместник-кметът Матанова.

DSC08499DSC08487otec

Празничен водосвет отслужиха Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом отец Атанас Манолов, отец Ангел Разградлиев и отец Стоян Стоянов.

DSC08538
За чудото от посрещането на новия живот говори началникът на Отделението по акушерство и гинекология д-р Владимир Ненов. „Ние сме една част от съсловието, която има привилегията първа да докосне, види и чуе появата на това чудо, наречено живот. През последните 20 – 25 години, благодарение на успехите на репродуктивната медицина, много семейни двойки се сдобиха с така желаната рожба, които да топлят и радват душите им. Много знания, опит и търпение са нужни докато се проследи една бременност до края. Толкова много, че и повече са необходими за  нейното завършване, т.е. раждането на живо и здраво детенце, което е награда за майката, а също и за персонала, който се грижи за тази бременност”, каза д-р Ненов и подчерта, че условията, които предлага МБАЛ „Уни Хоспитал” в гр. Панагюрище са уникални, за да може всеки лекар да покаже най-доброто в професията. Той изрази амбицията си да работи за превръщането на специалистите в екип с висок професионален стандарт и позитивно отношение към грижата за женското здраве.

DSC08545DSC08552

Една от най-младите майки, родили своята рожба в „Уни Хоспитал”  ритуално изми ръцете на лекари, акушерки, медицински сестри.

DSC08502DSC08532

Музикален поздрав към всички отправиха танцьорите от Представителен фолклорен танцов състав „Тангра“, с ръководител и хореограф Мария Терзийска.

 

DSC08572

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn