В Международния ден на хората със Синдром на Даун: Априлци организираха арт работилничка „Слънчева пролет“

На 21 март светът отбелязва Международния ден на хората със Синдром на Даун. По традиция и тази година априлци не пропуснаха да отбележат деня по различен начин. На този ден всички, които подкрепят хората със Синдрома на Даун, обуват шарени чорапи. Каква е идеята? Хората с Даун са наричани „най-слънчевите хора на планетата“, а какъв по-хубав начин от това да покажем слънчево настроение, като обуем шарени чорапи?

По този повод представители на Ученическия съвет с ръководител Деница Георгиева, учителят по изобразително изкуство Петя Караджова и със специалните деца от ОУ „Двайсти април“, организираха арт работилничка под наслов „Слънчева пролет“.

„По този начин искаме да дадем възможност на учениците да изразят себе си с едно от най-красивите изкуства – рисуването чрез магията на цветовете и формите и през погледа на всяко едно дете.

Светът е шарен, цветен и различен, но всички имаме нужда от едно и също – любов, разбиране, добро отношение, социални контакти, живот сред останалите. Винаги казваме, че животът със синдром на Даун има две страни. Ние показваме тази, за която повечето хора не предполагат – тя е хубавата, която наистина е изпълнена с много любов и усмивки“, споделиха от екипа на училището.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn