В областта: заболеваемостта от COVID-19 e 83.1 на сто хиляди население, на домашно лечение към момента са 374 души, в болници се лекуват 114 пациенти, продължава ваксинирането на медицински специалисти

Заболеваемостта от COVID-19 в област Пазарджик e 83.1 на сто хиляди население към дата 21 януари, съобщават от Областна администрация-Пазарджик. До момента броят на заразените с COVID-19 в област Пазарджик е 5691. Общо 4 774 души са оздравели, починалите, при които е установена коронавирусна инфекция,  са 395. 221 са общо заразените с вируса медици в региона, като 192 от тях са оздравели. Броят на заразените и оздравелите за последното денонощие в областта е равен – 30 души. На домашно лечение към момента са 374 души, в болници се лекуват 114 пациенти.

Разпределението им по лечебни заведения в областта е, както следва : „МБАЛ-Пазарджик“-55, МБАЛ „Хигия“-5, УМБАЛ „Пълмед“ ООД – МС „Здраве“ – Пазарджик -2, „СБАЛПФЗ“ /Белодробна болница/- Пазарджик-9 „МБАЛ-Велинград“ -14, МБАЛ „Здраве“– Велинград15, МБАЛ „Проф. Д. Ранев“– Пещера-1, МБАЛ „Уни Хоспитал“  – Панагюрище-13.  Общо 5-ма пациенти в момента са на интензивно лечение. Свободните легла са 302, като 27 от тях са интензивни. Броят на лицата поставени под карантина в област Пазарджик е 477. За изминалата седмица са направени общо 458 проби за коронавирус от РЗИ Пазарджик и лечебните заведения в областта.

Продължава ваксинирането на медицинските специалисти в област Пазарджик, съгласно Националния план за ваксиниране срещу COVID-19. До момента ваксината на Пфайзер е поставена на 801 медицински специалисти от областта. Днес се ваксинират още 84 медици от различни лечебни заведения, а в понеделник ще бъдат доставени допълнителни количества ваксини от РЗИ Пловдив.

През изминалата седмица РЗИ Пазарджик проведе обучение на медицински специалисти от детски и учебни заведения от общините Пазарджик, Септември, Белово, Панагюрище, Велинград и Пещера. Обучението е във връзка с предстоящо изследване с антигенни тестове на педагогически и непедагогически персонал в сферата на образованието в област Пазарджик, което ще се проведе в периода 25-29 януари. 961 е общият брой на работещите в сферата на образованието в областта, които са завили желание да бъдат ваксинирани. От тях 759 са педагогически специалисти, 164 са непедагогически и 38 са медицински лица.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn