В Общинска библиотека „Стоян Дринов ” вече са получени първите дарения от книги, предназначени за читалището в село Мененкьово

В Общинска библиотека „Стоян Дринов ” вече са получени първите дарения от книги, предназначени за читалището в село Мененкьово, съобщи директорът Стефан Рапонджиев.  На призива за помощ са се отзовали 10 дарители, сред които и екипа на книжния храм. Към дарението ще бъдат добавени и книги от фонда на панагюрската библиотека, които са многоекземплярни.

Събирането на нов библиотечен фонд за читалищната библиотека в село Мененкьово стана необходимо след пожара от 22 юни, унищожил всичко, което се е намирало в помещенията на първия и на втория етаж – всички книги в библиотеката, оборудване, обзавеждане, техника, читалищната зала, пенсионерският клуб, кафене. За да продължи да съществува библиотеката, са необходими минимум 3 000 библиотечни единици. Като брой те вече са събрани, но за нормално функциониране е необходимо да има и детска художествена литература, български класици и учебно-помощна литература.

bib knigi 1

Събирането на книги в Общинска библиотека „Стоян Дринов ” продължава. „Нека бъдем съпричастни и да помогнем!”, призовава екипът на панагюрската библиотека.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn