В ОУ „Двайсти април“ бе проведено демонстрационно обучение на тема „Роботика“ по НП „Бизнесът преподава“

На 28-ми април, в ОУ“Двайсти април“ бе проведено демонстрационно обучение на тема „Роботика“ с учениците от пети и шести клас по Национална програма на Министерство на образованието и науката „Бизнесът преподава“.

В рамките на два учебни часа, представител на Дигитална академия „ОРАК Инженеринг“, запозна учениците с историята на роботиката и приложението й в различните сфери на индустрията по света, както и приложението на роботиката в България. Учениците получиха основна информация за софтуера за управление и програмиране на роботи, за плановете за развитие на роботиката и професиите, в които се планира да бъде приложима. Учебното занятие завърши с изключително атрактивна демонстрация на различни видове роботи.

Проведеното обучение не само разшири кръгозора на учениците, но и провокира интерес към изучаване и развитие в сферата на информационните технологии и разработката на иновативни решения. Вниманието им бе насочено към специалности и учебни програми, свързани с изкуствен интелект и роботика, в които обучението включва управление на интелигентни системи.

Следващата тема по проекта е „3D печат“, която учениците и учителите по природни науки вече очакват с нетърпение.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn