В ОУ“Двайсти април“ се проведе инициатива за здравословното хранене по повод Европейския ден за борба с наднорменото тегло

По инициатива на шестокласничката в ОУ“Двайсти април“ Нелина Кършева, членовете на Ученическия съвет в училището и техният ръководител г-жа Деница Георгиева, организираха мероприятие, посветено на Европейския ден за борба с наднорменото тегло – 22 май. Проведени бяха специални занятия с учениците от трети и от четвърти клас, посветени на здравословния начин на живот.

Целта бе да се припомнят причините за свръхтеглото и затлъстяването – обездвижване, моделът „fast food“, ниската двигателна активност, липсата на хранителни навици. Всички участници в мероприятието се убедиха колко важен е интензивният прием при храненето на биологично активни вещества – витамини, минерали, антиоксиданти и фибри.

С помощта на специално подготвени интерактивни игри, учениците откроиха храните, които са полезни и важни за правилното развитие на детския организъм.

Тази учебна година Ученическият съвет в ОУ“Двайсти април“ за втори път подготвя и провежда мероприятие, свързано със здравословния начин на живот – през есента бе отбелязан и Международният ден на здравословното хранене 3 ноември.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn