В ОУ „Двайсти април“ откриха нов специализиран кабинет за подкрепа на личностното развитие на деца и ученици

Новият специализиран кабинет за подкрепа на личностното развитие на деца и ученици в ОУДвайсти април“ беше открит официално на 2 декември. Гости на събитието бяха заместник- кметът на община Панагюрище Галина Матанова и директори на социални услуги в града.

Кабинетът е оборудван със средства от Проекта на Министерството на образованието и науката „Подкрепа за приобщаващо образование“ и такива от училищния бюджет. Финансирането по проекта бе на стойност 6000 лева и с него бяха закупени големите модули и част от дидактичните пособия за педагогическа и корекционна работа на специалистите.

Проектът се финансира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигиентен растеж“ 2014-2020 година. Чрез него се цели осигуряване на по-високо качество и достъп до образование на деца и ученици със специални образователни потребности, с хронични заболявания, в риск и с изявени дарби в детските градини и училищата.

Нашата цел при създаването на този специализиран кабинет беше да успеем да създадем уютно и привлекателно за учениците ни пространство, в което подкрепяни от специалистите да учат и творят, да развиват своята моторика и да подобряват когнитивните си възможности. Закупените от нас дидактични и образователни материали са изцяло съобразени с възможностите и потребностите, както на нашите специални деца, така и на всички останали ученици от начален курс. Кабинетът вече се превърна в притегателен център и любимо място за много от тях. Щастливи сме и сме горди, че от всички училища на територията на община панагюрище, само при нас има изградено подобно пространство“, подчерта при откриването Пепа Цоневска, заместник-директор по учебната дейност на ОУ „Двайсти април“, ресурсен учител.

Видно е, че с много любов сте сътворили този кабинет в подкрепа на децата със специални образователни потребности, а и на всички ученици в училището. Радвам се, че ръководството на училището разпознава това не само като потребност, а като абсолютен ангажимент на екипа към децата. Радвам се, че децата разпознават това пространство, идват, привлечени от него тук, в свободна, цветна, достъпна среда да творят и творейки, да подобряват всички свои умения. През тази година съм особено впечатлена, че в ОУ „Двайсти април“ поредица от инициативи се посвещават на подобни каузи, посветени на децата със специални образователни потребности. Пожелавам ви повече подкрепа от семействата, родителите, общностите, защото я заслужавате! ОУ „Двайсти април“ е едно уютно място, в което децата се обучават, в което има дух на приятелство. Продължавайте в същия дух!“, каза в приветствието си заместник-кметът Матанова.

На финала, в унисон с предстоящите празници, второкласници от училището поздравиха гостите с коледна песен.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn