В ОУ ”20 април” официално ще стартират новия проект „Тормозът и умения, които имат значение през граници“ по програма „Еразъм +“

На 28 ноември от 17:30 часа  в актовата зала на ОУ „20 април“ официално ще бъде стартиран новия проект „Тормозът и умения, които имат значение през граници“ по програмата „Еразъм +“ ”, който е на стойност около 24 000 евро, съобщиха от школото. Училището ще реализира проекта с още четири европейски училища от Румъния, Полша, Чехия и Италия. Темите са формулирани в два етапа – теоретична и практична част, като учителите ще си гостуват по 10 дни във всяка от държавите. Първата визита ще бъде най-вероятно през месец декември, в Румъния. В училищата ще бъдат сформирани клубове, в които ще бъдат включени проблемни деца, за да се научат да работят в екип, обясни Таня Ракова, ръководител на проекта в ОУ „20 април”. Клубовете ще бъдат свързани с интересите на децата: употреба на новите технологии, изкуства, нашата гражданска позиция, рециклиране и опазване на околната среда, спорт, танци и музика. Българските ученици първи ще гостуват на връсниците си в Чехия. Престоят във всяка от държавите ще бъде 8-дневен. В основата на проекта е децата да се научат да работят в екип, да бъдат толерантни и добронамерени едни към други, и да повишават комуникативните си умения по английски език.

Припомняме, че ОУ „20 април” успешно реализира първия спечелен от школото проект по програма „Еразъм+“- “ Щастливи, здрави и креативни деца през граница“, който беше на стойност около 44 000 евро, с период на изпълнение 2 години. Панагюрското училище единствено беше домакин на учители и ученици от всички училища – партньори: Турция, Румъния и Кипър.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn