В Панагюрище бе представена иновативната платформа „Smart School“

Новаторското решение, което цели да интегрира иновативни технологични решения в образователните системи и да осъвремени и подобри качеството на обучението, бе представено днес в Панагюрище от екип на М&BM по време на работна среща със заместник-кметa по хуманитарните дейности на община Панагюрище Галина Матанова. В рамките на работната среща са обсъдени нови възможности за повишаване качеството на образование във всички образователни степени – предучилищна, училищна, учене през целия живот, съобщават от местната администрация. В сесийната зала в сградата на Общинска администрация, с участието на директори и учители от детските градини и училищата на територията на община Панагюрище и на Обединен детски комплекс – Панагюрище, екипът презентира предимствата на платформата „Smart School (Умно училище)“, както и добри практики от Хърватия и Турция.
Дигиталните смарт класни стаи на Samsung в Европа предлагат интегрирано образователно решение, което включва хардуерни и софтуерни платформи, както и цифрово съдържание, адаптирано към учебния план.
Смарт класна стая е проект, който осигурява на учениците креативно обучение, използващо различни активности и съдържание. Платформата позволява използването на всякакви материали в различни формати и вид. Учителят има свободата да оформя своя урок, както и да го допълва по време на представянето му, а учениците се мотивират към самостоятелно обучение, което те да планират сами.

Пилотният проект на компанията се развива в над 20 държави в целия свят и съчетава иновативни устройства на Samsung, мрежови и софтуерни решения за интерактивна образователна среда, която подготвя добре обучени млади хора, способни да отговорят на нуждите на бързо развиващата се ИТ еволюция.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn