В Панагюрище БЧК ще раздава хранителните продукти на уязвими граждани през октомври 

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица, на 20 септември Българският червен кръст започна раздаването на 5 465 тона храни на обща стойност 13 348 650 лв. Съгласно графикът, публикуван от Агенцията за социално подпомагане, БЧК-Панагюрище ще раздава индивидуалните пакети в периода 5-30 октомври 2021г. в пункта си на улица „Васил Левски“ 7.
Реално от хранителните пакети ще се възползват 550 962 уязвими български граждани. Едночленните и двучленните семейства ще получат по един малък хранителен пакет с общо тегло 17, 540 кг, а тричленните и по-големите семейства – по един голям  хранителен пакет с общо тегло 27,690 кг. Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукти: брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 9 вида консерви: зелен фасул, зрял боб; домати, зелен грах; гювеч, говеждо месо; говежди кюфтета; пиле фрикасе и  риба.
Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК в 309 временни  пункта в цялата страна и ще продължи до 19 ноември 2021 г. Всеки правоимащ гражданин ще получава полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис.
Списъците на подлежащите на подпомагане лица се изготвят и предоставят на БЧК от Агенцията за социално подпомагане, която е и Управляващ орган на Оперативната програма.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn