В Панагюрище започва третото издание на „Бизнес академия за стартиращи предприемачи-BASE“

Трето издание на проекта „Бизнес академия за стартиращи предприемачи – BASE“ ще се проведе в Панагюрище в периода август – октомври 2021 г. Организатор е Индустриален клъстер „Средногорие“, с финансовата подкрепа на „Асарел-Медет“АД, в партньорство с Община Панагюрище и фондация „Америка за България“.  Крайният срок за регистрация е 15 август.
Програма BASE цели да създаде благоприятна среда за устойчиво икономическо развитие на Средногорието и да насърчи хора от региона да стартират или доразвият свой собствен бизнес. В първите две издания на проекта общо 7 млади предприемачи от община Панагюрище получиха финансова подкрепа, за да стартират или развият своя бизнес.

Програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” /BASE/ е 12-седмичен курс, в който се обучава група между 20 и 25 човека със силно желание да стартират или да доразвият свой собствен бизнес. По време на курса участниците придобиват знания и умения как да построят основите на своя малък бизнес в България, тръгвайки от това да оценят своята идея до това умело да управляват финансите и бизнеса си.

Курсът съдържа теоретична част, предоставена по достъпен начин; решаване на практични казуси и ролеви игри; работа в екип и създаване на виртуални фирми и бизнеси. В рамките на курса участниците съставят бизнес план на своята идея, с който участват във финално състезание за най-добър бизнес план, a победителите получават малък грант, с който да стартират идеята си.

Желанието за провеждане на курса отново в гр. Панагюрище е породено от положителния отзвук на първото и второто издание в Община Панагюрище, както и от реалния успех и силната мотивация на панагюрци да получат знания и умения относно изграждането на бизнес идея и реализирането й, заявяват организаторите.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn