В петък Районен съд – Панагюрище ще гледа повторно мярката за неотклонение на Иван Евстатиев

В петък от 14:00 часа Районен съд – Панагюрище ще гледа повторно мярката за неотклонение на Иван Евстатиев, научи „Виделина”. Това се налага, тъй като вчера след обяд беше внесено искане за промяната й в Районна прокуратура – Пазарджик от третия адвокат на обвиняемия, Ташкена Колчева. Ето и хронологията на събитията след това – искането на защитата, придружено с необходимите документи, включително етапна епикриза за състоянието на Евстатиев, изготвена от лекуващия го лекар в Нервно-инсултното отделение на МБАЛ – Пазарджик, пристигат днес в Панагюрския районен съд. Делото се пада да бъде гледано от съдия Цвятко Мангов, но той си прави отвод. Следваща поред е колежката му Диана Стателова, на нея пък Ташкена Колчева иска отвод, но в правото на магистрата е да реши дали да приеме отвода или не. Третият съдия е Снежана Стоянова, която оглави съда в Панагюрище през пролетта на миналата година.

Обвинител е прокурорът от Пазарджишката районна прокуратура Пламен Пантев, тъй като двамата районни прокурори от Панагюрище също си направиха отвод.

Парична гаранция за Евстатиев ще иска Ташкена Колчева, съобщи по-рано днес радио „Фокус”, позовавайки се на думите на включилата се в делото миналия петък адвокатка. Причината била необходимостта от продължаване на неговото лечение след получения инсулт. Колчева е допълнила, че е упълномощена от неговите близки да бъде адвокат на Евстатиев, тъй като не бил в състояние в момента да направи преценка кой да бъде негов защитник. Тази преценка я правели синът му Борис Евстатиев и брат му Динчо Евстатиев.

Внушителна група от жители на Стрелча се готви да присъства на повторното гледане на мярката на бившия си кмет. Според запознати, при това заседание няма да се споменават детайли от личен характер за обвиняемия и жертвата и не се очаква то да се проведе при закрити врата. Едва ли в залата ще присъства и самият Евстатиев.

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn