В първия за 2017г. брой на вестник „Оборище“ ще прочетете за…

От печат излезе първият за 2017 година брой на вестник „Оборище“. Темите в броя:

ПОЛИТИКА И МЕСТНА ВЛАСТ: Община Панагюрище е финансово стабилна, заяви кметът Никола Белишки по време на публичното обсъждане на бюджета за 2017 година. Ресорният заместник-кмет Галина Матанова заяви, че предстоят мащабни строително-монтажни дейности във всички детски градини в Панагюрище. За основни акценти от публичното обсъждане ще прочетете на страници първа и втора.

ДОБРИ НОВИНИ: „Малкият Огнян и неговото ново американско семейство“ – момченцето доскоро живееше в Центъра за настаняване от семеен тип за деца „Закрила“ в Панагюрище, в близка до семейната среда, но вече има истински дом. Благотворителна инициатива стопли нуждаещи се жители на общината.

ТРАДИЦИЯ: Отново се изви юнашко хоро в ледените води на р.Луда Яна на 6 януари и още за празника Богоявление и неговото честване в Панагюрище.

ПОЛОЖИТЕЛНИ ТЕНДЕНЦИИ: Над 90 000 посетители на музейните обекти в Панагюрище. Над 1000 са новите читатели в панагюрската библиотека за изминалата година.

ЗДРАВНИ НОВИНИ: Проф. Манеголд от Хайделберг ще консултира онкопациенти през януари и февруари в „Уни Хоспитал“. Продължават и Дните на отворените врати в Клиниката по съдова хирургия в панагюрската болница.

КУЛТУРА: Обзор на всички събития, включени в културния календар на Община Панагюрище за първите два месеца на 2017 година.

СПОРТ: ТОП десетката на най-добрите панагюрски спортисти за 2016. Предстоящи спортни събития в Панагюрище – открит турнир по шахмат за деца, волейбол, футбол.

ЛЮБОПИТНО: 55 двойки са казали заветното „Да“ в Панагюрище през миналата година.

In memoriam: Сбогувахме се с дългогодишния радиоводещ Стефан Петришки.

СПРАВОЧНИК: ОБЯВИ за работа, продажби, отдаване под наем, гражданска хроника и още новини ще намерите на страниците на панагюрския вестник.

Продължава и абонаментната кампания за вестник „Оборище“. За повече информация: пишете ни на e-mail: oborishte_eood@abv.bg или на GSM: 0899 12 66 63.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn