В рамките на инициативата Детско полицейско управление ученици от ОУ ”Проф. Марин Дринов” връчваха заедно с пътните полицаи брошури на водачите

Продължава инициативата Детско полицейско управление на територията на областта. Днес децата от ОУ „Проф. Марин Дринов“ в град Панагюрище  проведоха  съвместна акция със служителите от сектор „Пътна полиция“ при РУ – Панагюрище под надслов „Не се прави на герой! Остани жив!”. В ранния следобед на 15 ноември дриновци и тяхната учителка Величка Маслева застанаха редом до панагюрските полицаи и спираха водачите на моторни превозни средства, но не за да ги глобяват, а за да им връчат информационни брошури  и да ги  помолят  да бъдат внимателни на пътя, особено когато става въпрос за деца.

img_0583 img_0587 img_0588 img_0590

„Искам да бъдете отговорни, да внимавате. Това, което правите е общественозначимо. Чрез тези листовки ние можем да спасим човешки живот”, каза инсп. Павлин Караколев.

img_0567

Младите полицаи изпълниха много  съвестно задължението  си.  След края на акцията посетиха сградата на РУП – Панагюрище. Велизар Гевечанов, който беше рожденик в днешния ден, получи привилегията да пътува в полицейския автомобил.img_0573img_0597

Припомняме, че на официална церемония в актовата зала на Основно училище „Проф. Марин Дринов“, в присъствието на началника на Районното полицейско управление в Панагюрище гл.инсп. Петко Шотлеков, на 16 май бе създадено „Детско полицейско управление“. В продължение на две години децата ще бъдат обучавани да следят за спазване на реда и законите в нашата страна. Координатори по проекта на местно ниво са преподавателката Величка Маслева и инспектор Павлин Караколев от РУ – Панагюрище. С децата ще работят още младши инспектор Иван Вранчев, автоконтрольор в РУ-Панагюрище, и младши експерт Марко Петкански, началник на противопожарен участък гр. Стрелча. Началникът на полицията гл.инсп. Петко Шотлеков и директорът на ОУ „Проф. Марин Дринов” Екатерина Футекова  подписаха споразумения за съвместна дейност. Приет беше и Етичен кодекс на доброволеца от „Детско полицейско управление“ при ОУ ”Проф. Марин Дринов”. Програмата „Детско полицейско управление”  се  реализира от служители на МВР от структурите на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция”, психолози от психологичните лаборатории на МВР, експерти от Българския Червен кръст, Българския младежки Червен кръст, Българския туристически съюз и духовни лица в съответните населени места.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn