В РЗИ Пазарджик се проведе информационна среща на тема: „Имунизациите – лично право и споделена отговорност“

По повод Европейската имунизационна седмица 23-29 април 2018 г., на 25-ти април, в РЗИ – Пазарджик се проведе информационна среща  на тема: „Имунизациите – лично право и споделена отговорност“. 

В последната седмица на април Световната здравна организация, МЗ, РЗИ и други организации насочват общественото внимание към ползите от ваксините. Известен факт е, че имунизациите предотвратяват от 2 до 3 милиона смъртни случаи годишно и са изпитан инструмент в борбата с инфекциозните болести, представляващи заплаха за живота на човека.

Ваксинациите са едни от най-ефективните инвестиции за опазване на човешкото здраве, затова е важно да се популяризират ползите от тях. На тази цел са посветени дейностите и инициативите, включени в Европейската имунизационна седмица с фокус към имунизацията като лично право и споделена отговорност.

На територията на областта за последните 10 години има само около 30 отказа от родители за ваксиниране на детето им, сподели на срещата д-р Магдалена Станева, директор дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ Пазарджик.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn