В СУ „Нешо Бончев“ се проведе обучение по проект „ТИМ – Технологии и Иновативни Методи“ на тема “Уеб-решения в класната стая“

На 4 декември, в СУ „Нешо Бончев“, се проведе обучение по проект „ТИМ – Технологии и Иновативни Методи“ на тема “Уеб-решения в класната стая“. Обучението е включено в Европейския план за развитие на училището като втора вътрешно квалификационна дейност с цел повишаване уменията на педагогическите специалисти чрез развиване на дигитални и чуждоезикови компетентности.

Фасилитатор на събитието беше Пенка Дюлгярова – старши учител в начален етап, асистирана от Силвия Бобекова – старши учител по АЕ. Г-жа Дюлгярова участва активно в проекти, свързани с ИКТ в образованието и има опит в предприемаческите програми на Джуниър Ачийвмънт за България.

В квалификационната дейност бяха представени разнообразни приложения за образователни материали и ресурси, споделена работата с уеб-инструменти и възможностите им при разработване на интерактивни уроци. Участниците в обучението се запознаха с актуалните онлайн инструменти  Book creator, Kahoot, Word Art, Edpuzzle и практическото им приложение в класната стая.

ТИМ предлага обучения за учители от всички образователни етапи с цел повишаване на квалификацията и развиване на дигиталните умения в класната стая. Учителите от СУ „Нешо Бончев” ще се включват в други разнородни иновативни дейности. Стойността на проекта е 29 524 евро и изпълнението му продължава до 30 септември 2019. За повече информация в сайта на проекта www.daskalo.com/team .

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn