В събота и неделя ще има дежурни прокурори в Панагюрище специално за изборите

34 дежурни прокурори в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив, която включва шест окръжни и 27 районни прокуратури, ще приемат сигнали за изборни нарушения на 5 и 6 ноември 2016 г.   Дейността им ще бъде в изпълнение на Указанията за организацията на работа и осъществяване на контрол за законосъобразност на прокуратурата при провеждане на избори и референдуми, утвърдени със заповед на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Сигнали за евентуално извършени престъпления против политическите права на гражданите, свързани с провеждането на изборите и референдума, следва да се подават до дежурния прокурор в Панагюрище, на място в Районна прокуратураПанагюрище, ул.“Петко Мачев“ № 2, ет. 3, на телефон 0357/ 6 28 95 или на е-mail: rp_panaguriste©prb.bg
На 5 ноември 2016 г. дежурните прокурори ще работят от 8,30 до 18 часа. На 6 ноември 2016 г. дежурството съвпада с началото на изборния ден, както е обявен по закон, и приключва един час след обявяване на края на изборния ден от Централната избирателна комисия.
Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn