В с.Оборище ще гледат постановката „Мъжемразка”

На 29-ти септември, петък, Театралната формация при НЧ“Виделина – 1865“, с ръководител Дочка Кацарева, ще гостува с постановката „Мъжемразка” от Ст.Л. Костов в село Оборище. Представлението е от 19:00 часа, в салона на  НЧ „Св. св. Кирил и Методий”. Самодейците с нетърпение очакват срещата с публиката там. Предстоят гастроли в още няколко населени места в общината и региона, а в края на октомври участие в Национален фестивал на любителските театри „Театър без граници“ – Самоков 2017.

Трите представления на постановката в края на месец юни предизвикаха сериозен интерес от страна на панагюрската публика, а читалищната зала се оказа малка да поеме всички желаещи да гледат спектакъла.

DSC06058

Броени дни преди да представят пред панагюрска публика постановката „Мъжемразка” театралната формация имаше своята повече от успешна предпремиера на Театралните празници в гр. Хисаря.
Постановката „Мъжемразка” ще бъде представена отново на панагюрска сцена на 18 и 25 октомври.

mmm

Участват: Стефан Рапонджиев, Мирослав Цветков, Милен Мулешков, Иван Кузманов, Стоян Цацов, Магдалена Джолова, Юлия Богоева, Нина Истревска, Донна Елшишка, Нина Кехайова и Гергана Томова. Сценична версия и постановка: Дочка Кацарева. Музика: Марин Карамаринов. Декори: Ирина Пелтекова.

Комедията „Мъжемразка”  е в четири действия и е първата пиеса на известния български драматург. За пръв път тя се появява пред столична публика през 1914 г. Днес, в епохата на унисекса, е особено актуална, защото дава възможност да погледнем по нов начин на феминисткото движение, на вечната борба за надмощие между мъжете и жените; успява дълбоко и тънко да проникне в народопсихологията на народа и да съвмести смешното и тъжното в характера на българина. Поставяйки днес тази позабравена пиеса, желанието на режисьора Дочка Кацарева и актьорите от трупата бе да създадат жизнена, весела комедия, която да кара хората да се усмихват, да се смеят или надсмиват, намирайки в героите по нещо от себе си.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn