В с. Попинци отбелязаха Празника на родилната помощ и Бабинден

Днес, 21 януари, в Деня на родилната помощ /Бабинден/ от Ръководството на читалище „Искра-1872”, с. Попинци отправиха своите искрени благопожелания и благодарности към бабите-самодейки от фолклорната група.

В духа на традициите, с ритуално „къпане“, със символични традиционни подаръци, вкусна питка и стръкче цвете бяха уважени и тази година бабите от името на читалищното настоятелство, с председател Маньо Оряшков. Най-младите баби за 2018 година в читалищната фолклорна групата са Иванка Манчорова, която почерпи за първородния внук Георги Иванов Манчоров, роден на 01.02.2018 г. и Димитринка Карабойчева, която пък се радва на пето внуче Дарина Дойчева Наплатанова, родена на 26 май 2018 г.

В регистрите на село Попинци за 2018 година са записани 14 новородени деца. Последното родено за 2018 година е момченце – Денислав Каишев. Денислав е роден на 27.11.2018 г., син на Александра Гъркова и Георги Каишев. За 2019 все още няма новородени.
„Да бъдат здрави и да растат умни и добри деца пожелаваме на всички родени през 2018 година! На родителите – щастие и много поводи за споделена радост, на бабите да се радват на обич и уважение от внуци и правнуци”, пожелаха от Ръководството на читалище „Искра-1872”, с. Попинци.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn