В с. Попинци отбелязаха Празника на родилната помощ и Бабинден

Днес, 20 януари, ден преди отбелязване Празника на родилната помощ и Бабинден, ръководството на НЧ “Искра-1872”, с. Попинци спази традицията си и почете на специално тържество бабите от Женската певческа група към читалището, съобщиха от културната институция. И тъй като Бабинден е свързан с водата и нейната очистителна сила, ритуално беше полято с вода на всяка баба да измие ръцете си.

popinci bebe

В знак на признателност и уважение към труда и грижите им, от ръководството на читалището им поднесоха символични подаръци за празника и пожелания: „Бабите да са здрави, да продължават да помагат и да са много, много щастливи с внуците и правнуците около себе си!”

През 2016 година в регистрите на Кметство Попинци са записани 14 новородени деца. Невена Димитрова Реджова /родена на 2 декември/, дъщеря на Димитър и Гергана Реджови е последното родено момиченце за изминалата година. Момченца са първите родени за 2017 жители на с. Попинци. Кристиян Петров Вихрогонов /роден на 4 януари/, син на Петър и Ивелина Вихрогонови и Николай Христов Георгиев /роден на 14 януари/, син на Христо и Цветелина Георгиеви.
Ръководството на читалище „Искра-1872” пожелава на децата и техните родители здраве, безгрижно детство, много усмивки и щастливи мигове.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn