В „Уни Хоспитал“ за пръв път бе извършена смяна на тазобедрена става с преден достъп

Д-р Димитър Стаматов и д-р Йовко Червенков, специалисти по ортопедия и травматология, извършиха уникална по рода си операция за смяна на тазобедрена става – за първи път в МБАЛ „Уни Хоспитал“. Разрезът се прави в слабинната гънка и е незабележим, истинското предимство на метода е, че не се режат мускули и операцията е много щадяща за пациента, споделиха двамата специалисти.
Този миниинвазивен метод води до бързо възстановяване в рамките на дни и не се налага допълнителна физиотерапия. Веднага след операцията пациентите нямат рестрикции за движенията в ставата, могат да се наведжат напред и да си кръстосват краката. Рискът от луксация на ставата е почти нулев, а кръвозагубата и болката след такъв вид смяна на тазобедрена става са минимални. Няма дренажи, пациентът се мобилизира веднага след като отмине ефекта на упойката. Типът интервенция дава възможност да се сменят двете стави в една операция, с много добър козметичен ефект е, болката преминава след няколко дни, няма ограничения за възрастта и пола на пациентите.
Д-р Стаматов коментира, че 63-годишният пациент, на който е извършена операцията се чувства отлично, допълвайки, че интервенцията се извършва рутинно в „Уни Хоспитал“.
За повече информация: тел. 0357/88 581.

Oborishte.bg

 

 

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn