В „Уни Хоспитал“ успешно бе оперирана 3-килограмова миома

Екипът на д-р Мерал Ефендиева, началник на Отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ „Уни Хоспитал“, успешно оперира и отстрани 3-килограмова миома с няколкогодишна давност. Хистеректомията с аднексите е продължила 4 часа, постоперативния период е протекъл нормално и пациентката постепенно се е върнала към нормалния си начин на живот, споделиха от отделението.

Операцията на тумор с големината на новородено е предизвикателство както за нас като специалисти, така и за пациентката, затова навременната диагностика е от изключително значение. Близо 70% от жените около 50-годишна възраст имат миома и много често за това няма симптоми, което за пореден път показва колко е важен ежегодният профилактичен преглед при гинеколога“, сподели д-р Ефендиева.

В Отделението по акушерство и гинекология на лечебното заведение се извършват оперативни интервенции като лапаротомия при различни гинекологични заболявания – миома на матката, кисти на яйчниците, неопластични заболявания на женските полови органи; ендоскопска гинекологична хирургия – хистероскопия и лапароскопия – предпочитан диагностичен оперативен метод при безплодие, яйчникови новообразувания, субсерозни и субмукозни миомни възли, ендометриоза, вътрематочни синехии, ендометриален полип.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn