В „Уни Хоспитал“ успешно се извършва смяна и ревизия на тазобедрена и колянна става

Д-р Самер Ганум, началник на Отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ „Уни Хоспитал“, и екипът му в извършват ревизионно ендопротезиране на тазобедрена и колянна става. Д-р Ганум посочва, че ревизия на става може да се наложи поради износване на импланта, инфекция на заменената става, нестабилност на импланта, алергична реакция и др. В случай, че пациентите имат оплаквания, трябва да посетят ортопед-травматолог, който извършва смяна и ревизия на стави.

Ортопедичното отделение в лечебното заведение разполата с модерна техника, чрез която се извършва съответното лечение от висококвалифицирани специалисти. При необходимост пациентите се насочват за последващо лечение в Отделението по физиотерапия и рехабилитационна медицина.

В Отделението разполагаме с различни видове стави от френски, американски, немски, швейцарски, български производители. В зависимост от степента на заболяването и състоянието на пациентите, операцията може да бъде извършена чрез преден, страничен или заден достъп. Оперираме пациенти от цялата страна, като голяма част от тях са за ревизионно ендопротезиране на тазобедрена или колянна става “, посочва д-р Ганум.

Основните дейности, които се извършват в Отделението са:

Ендопротезиране и ревизия на големи и малки стави;

Реконструктивна костно-ставна хирургия;

Травматологични операции;

Ортопедични операции;

Хирургия и микрохирургия на ръка;

Артроскопска хирургия.

За допълнителна информация: тел. 0878 286 553; 0357/88 581; 0877 430 120.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn