Габровският театър гостува в Панагюрище с „Мнимият болен“ от Молиер

Драматичен театър „Рачо Стоянов“- Габрово ще представи на панагюрска сцена комедията „Мнимият болен“ от Молиер на 22 април. Началото на спектакъла е от 19.00 часа в салона на НЧ”Виделина-1865”.

Постановката е със специалното участие на Николай Урумов. Ролите изпълняват Надежда Петкова, Миглена Стоева, Адриана Димова, Магдалена Славчева, Илия Костадинов, Димитър Петров, Валери Радев, Даниел Тотов, Петко Петков, Димо Димов.

Комедия на маските, на перуките, на танците, на пищните костюми – това е Молиеровият театър, такова е и габровското представление. Арган – един хипохондрик, който живее с чувството, че е много болен, а „услужливи” хора около него подклаждат страховете му. Той дори е готов да жертва щастието на дъщеря си, женейки я за един малоумен доктор, само за да има постоянно лекар под ръка. Ще позволи ли изобретателната му слугиня този брак да се осъществи или ще помогне на младите влюбени? Ще препъне ли мераците на младата му съпруга да се докопа до цялото наследство на Арган? Отговорите в красивото и смешно представление на Драматичен театър „Рачо Стоянов“- Габрово.

Билети в читалището.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn