Галаконцерт „Родолюбие‘2019“ събира лауреати на фестивала през годините

Галаконцерт „Родолюбие‘2019“, с участието на носители на специалната награда на фестивала „Живият пламък“, ще се проведе тази година за първи път. Събитието ще бъде на 20 април от 18:00 часа в голямата зала на Театър Дом-паметник.

Водеща ще бъде обичаната актриса с панагюрски корени Василка Сугарева.

Галаконцертът ще събере седем от лауреатите на фестивала през годините. За да разпалят отново родолюбиви чувства у присъстващите, на сцената ще се изявят:

  • ВГ „ЗВЪНИКА“ при Център за работа с деца в град Плевен. Това са наследниците на момичетата и момчетата, които станаха носители на ЖИВИЯ ПЛАМЪК от първото издание на фестивала „Родолюбие“ през 2005 година. Създател и настоящ художествен ръководител е госпожа Иванка Делийска, заслужил гражданин на Плевен.
  • ДЕНИС ИВАНОВ – град Стара Загора – носител на специалната награда „Живият пламък“ през 2006 година; асистент-режисьор в Държавна опера Стара Загора.
  • ДОННА БАНГЬОЗОВА – млада и талантлива певица от Панагюрище; завършила националната музикална академия „Панчо Владигеров“ със специалност поп и джаз пеене. През 2006 година Донна печели златен медал, а през 2007 „ЖИВИЯТ ПЛАМЪК“ именно на конкурса „Родолюбие”. В момента Донна гради уверено своята музикална кариера.
  • КВАРТЕТ „РОЗОВ СВЯТ“ – град Стара Загора. Създаден от Веселин Божков през 2006 година. Четирите момичета – Калина, Мария, Кати и пак Калина са носителки на престижни национални и международни награди, сред тях и специалната награда „Живият пламък“ през 2011 година.
  • ГАБРИЕЛА ШКОДРЕВА – град Панагюрище – носител на специалната награда „Живият пламък“ през 2017 година
  • ВИКТОРИЯ МАНЕВА – град Панагюрище – специалната награда „Живият пламък“ през 2018 година
  • ПФТС „ТАНГРА“ при СНЦ „На орището“ село Попинци – музикален ръководител Мария Терзийска; Съставът е лауреат на редица фолклорни фестивали и конкурси в страната и чужбина, победител е в 5 и 8 сезон на риалити формата „Надиграй ме“ на БНТ 2 и Европейски шампион по фолклор от 2015 г., а с дейността си представя достойно община Панагюрище в страната и чужбина.

Тази година фестивалът „Родолюбие” се посвещава на 130-тата годишнина от рождението на Захари Стоянов и 180-тата годишнина от рождението на Нешо Бончев, и ще се проведе на 20 и 21 април в Театър Дом -паметник. Организатори на родолюбивия форум са Община Панагюрище и Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище. Конкурсът е включен и в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за 2018/2019 година.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn