Акад. Благовеста Касабова представя в Панагюрище книга на авторка, носител на редица литературни награди

Днес в Общинска библиотека „Стоян Дринов” ще бъде представена книгата с разкази на Галина Ганова „Конят си знае пътя“. Книгата ще бъде представена от акад. Благовеста Касабова.
Авторката е носител на награди от редица национални литературни конкурси за поезия и проза. Нейни стихове са преведени на руски, английски и сръбски език, и са намерили място както в българския печат, така и в периодични издания в Русия и Черна гора.
Най-новата й стихосбирка става факт през 2014 година. Тя носи името „На един дъх” и е поетически дует с руската поетеса Роза Шорникова. Съвместната им стихосбирка представя творби на български и руски (преводи и оригинали) с редактор Наталия Ерменкова. Издателството е „Български писател“. В края на 2014 година Галина Ганова представя десетата си книга: сборник с разкази „Конят си знае пътя…“. Редактор на книгата е Благовеста Касабова, а издателството – „Български писател“.
Галина Ганова е член на Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Съвета към СБП за работа извън столицата, Дружество на врачанските писатели и местното краеведско дружество.

Събитието започва в 17.30 часа.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn