Гинка Томева, секретар на НЧ „Васил Левски-1925“, с.Елшица получи грамота от Министерство на културата по случай Деня на българската просвета и култура

Министърът на културата Боил Банов връчи традиционните награди по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост на официална церемония, състояла се днес, 28 май в Квадрат 500 – Национална галерия.

Престижните отличия на Министерството на културата получиха творци и артисти от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност. С Грамота за принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство и по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост бе отличена и Гинка Томева, секретар на НЧ„Васил Левски-1925“ , село Елшица.

За мен е огромна чест да споделя с изтъкнати дейци на културата и изкуствата същността и традициите на 24 май. С тези думи министърът на културата Боил Банов се обърна към гостите на официалната церемония по връчването на традиционните награди по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

„Наистина е голяма радост за нас – и за колегите ми зам.-министри, и за цялото министерство. Много хора го казаха и това е вярно – почитаме всички региони, почитаме и малките населени места, следим какво се случва и за нас това е въпрос на чест. Гордеем се с тази политика“, посочи още министърът.

На официалната церемония присъстваха началникът на кабинета на министъра на културата г-жа Ваня Бедрова, зам.-министрите на културата Амелия Гешева и Румен Димитров, директори на дирекции в МК.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn