Гинка Юрукова спечели шахматния турнир, посветен на Деня на машиностроителя

Гинка Юрукова спечели шахматния турнир, посветен на Деня на машиностроителя. Турнирът се проведе днес, 10 октомври, в зала „Арена -Асарел“ и се превърна в истински празник за състезаващите се деца.

„Освен медали те получиха и по една чаша с машиностроителни символи, което им даде допълнителен импулс и желание да станат инжинери, като пораснат“, съобщи председателят на ШК“Оборище“ Христо Костурков. Освен първото място в генералното класиране, Юрукова взе и златото до 16 годишните. Нейни подласници станаха Асен Кривошийски – второ място , Стоян Томов – трето място и четвърти Янко Узунов.

На първо място при ветераните се класира Захари Захариев, втори Любомир Стефанов и трети Стайко Стайков.

При 14 годишните – злато за Цветомир Парпулов – 6 ти в тенералното класиране отличил се с много силна игра, следван от Петко Кърпаров и Йоана Кърпарова. При 12 годишните, Радостин Гагов, следван от Светослав Цанков и Денислава Мехтерова. При 10 годишните – злато за Станислав Тошкин, сребро за Георги Чалъков и бронз за Цветослава Илчева. До 8 годишна възраст златото спечели 7 годишният Мартин Узунов. Дебютно участие в турнир направи и Ангел Кърпаров.

Турнирът се проведе при абсолютно спазване на здравните норми, всеки състезател използваше маска, а разстоянието между игралните маси бе на необходимата дистанция. Директорът на турнира и главен съдия NA Христо Костурков изказа благодарност за предложените условия за провеждане на мероприятието в зала „Арена – Асарел“, на Община Панагюрище за помоща, оказвана за развитие на спорта в общината, както и на Николай Немигенчев за дизайнерските награди. Желанието на любителите на шахмата е да проведат и коледен турнир по шахмат, но всичко зависи от епидемологичната обстановка в страната.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn