Гласуват предложението за удостояване на инж.Лука Гарчев със званието „Почетен гражданин на община Панагюрище“

Общинският съвет в Панагюрище ще гласува предложението за удостояване на инж.Лука Иванов Гарчев със званието „Почетен гражданин на община Панагюрище“ на предстоящото си заседание, което ще се проведе на 27 юли. Това е и точка първа в дневния ред.

Припомняме, че предложението за присъждане на почетното отличие на инж. Гарчев отправиха от панагюрския Ротари клуб.  Сред основните мотиви, които ротарианците посочиха, бяха  изключителните заслуги и принос на инж. Лука Гарчев за развитието на икономиката в община Панагюрище, Пазарджишка област и Република България в областта на отбранителната индустрия в интерес на националната сигурност на страната. „През целият си професионален път, той се изявява като изключителен технократ, модерен управленец и ясен визионер за бъдещето на „Оптикоелектрон“. Изключителен патриот за родния град Панагюрище, той не жали сили и енерrия за развитието на община Панагюрище. Неговата любов към родния край е свързана с участието му в различните форуми за настоящето и бъдещето на Панагюрище и личен принос за осъщесrвяването на различните политики на общината, в т.ч. и като личен дарител на образователни, културни, спортни и социални учреждения, неправителствени организации и др.“, се посочваше още в мотивите им.

Предложенето на ротарианците беше подкрепено и от местния Лайънс клуб, фирми, образователни учреждения, от Асоциацията на спортните клубове, туристическото дружество и др.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn