Гледаме тенис на световно равнище в Панагюрище само след седмица

 

Седмица остава до старта на международния турнир по тенис на маса 2016 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open, който ще се проведе за втора поредна година в Панагюрище.145 състезатели от 24 държави са подали своите заявки за участие в турнира. Участниците ще бъдат с 55 повече в сравнение с миналогодишното издание на турнира, като 18 от тях са сред топ 100 на световната ранглиста.

С награден фонд от 80 000 долара 2016 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Openе вторият по големина турнир на Международната федерация по тенис на маса (ITTF) в Европа. 2016 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Openще се играе на 10 маси. Главен съдия и тази година ще бъде Мария Ципу от Гърция, а директор на турнира отново е Цветозар Христов. След като дебютира в световния календар на ITTF през 2015г. като турнир от Challenge сериите, през 2016 ASAREL Bulgaria Openе вече в по-високия Major класна ITTF World Tour. Наградният фонд от 80 000 долара е най-високият в света за турнир от Major-сериите и е втория по големина в Европа след турнира в Германия, който обаче е от по-високия клас Super series.

Генерален спонсор на турнира отново е „Асарел-Медет” АД, най-значимото и структуроопределящо предприятие за региона, а инициативният комитет както и миналата година, ще разчита на ползотворното партньорство с Министерството на младежта и спорта, Българската федерация по тенис на маса, Община Панагюрище и „Асарел-Медет” АД. Организатор на турнира е Сдружение „Асарел България Оупън“ с председател Иван Александров и почетен председател проф. д-р Лъчезар Цоцорков, председател на Борда на директорите на „Асарел Медет“ АД. Китайската компания DoubleFish е официалният „Tablesupplier“ на международния турнир.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn