Големи отличия за ПФТС „Тангра“ от международен фолклорен фестивал

Нови големи отличия и прекрасни емоции за танцьорите от Представителен фолклорен танцов състав „Тангра“ при НЧ”Искра-1872”, село Попинци и техния ръководител Мария Терзийска, които получиха своите заслужени награди от Международния фолклорен фестивал „Златен прах“ – Челопеч 2016. Танцовият състав бе отличен с Грамота за цялостно представяне, първо място в категория от 12 до 18 години и второ място за категория над 18 години, съобщиха с гордост от читалището.

ПФТС „Тангра“ получи и грамота за вярна интерпретация на танц-образец в раздел „Фолклорни танци“ – над 18 год., с танц от репертоара на ансамбъл „Тракия“, грамота за авторско произведение – категория до 18 год., а ръководителят Мария Терзийска бе отличена със специална грамота за най-добър хореограф. Освен грамоти и поздравления танцьорите от Попинци получиха от организаторите от Община Челопеч и парични премии, с които да продължат да развиват таланта си занапред.

popinci
Оценяването на изпълненията в категория „Фолклорни танци“ и връчването на наградите беше осъществено от професионално жури в състав: проф. Даниела Дженева – гл. художествен ръководител и директор на ансамбъл „Тракия“, гл. ас. д-р Благовеста Калчева и ас. Димо Енчев – преподаватели в катедра „Хореография“ на АМТИИ – гр. Пловдив, Росен Богданов – хореограф и гл. секретар на Международната асоциация на националните фолклорни федерации, Христо Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на ансамбъл „Българе“.

„Честито на талантливите танцьори и на ръководителя им за професионалната работа и отличното представяне на състава, на село Попинци и на община Панагюрище в Третия международен фолклорен фестивал „Златен прах“ – Челопеч 2016”, написаха в социалната мрежа от читалището.

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn