Горските стражари от Панагюрище на мълчалив протест заради побоя над двама свои колеги

Мълчалив протест организираха от Държавно горско стопанство /ДГС/-Панагюрище днес преди обед. 20 горски стражари и директорът на Панагюрското ДГС инж. Петко Тодоров се събраха срещу сградата на Районното управление на МВР, откъдето се очакваше около 11 часа да излязат от ареста двамата нападатели, нанесли побой на горски стражари в събота.

През последните десет дни, от 11 до 25 февруари, имаме четири нападения над наши служители. Последният е от село Поибрене. Двама от служителите, които са били на дежурство, са нападнати  и им е нанесен побой. Едното момче продължава да е в болницата в Панагюрище. Другото е изписано по негово желание, макар че мнението на лекарите беше, че той трябва да остане в болницата.”, така обясни случилото се инж.Тодоров. Другите два случая са на територията на Панагюрище.

Не сме съгласни с това, което се случва. Смятаме, че Прокуратурата следва да бъде по-активна и да вземе отношение. Това е недопустимо поведение от страна на нападателите и обществото трябва да бъде информирано, сподели директорът на Горското и допълни, че ще предприемат  всички законови мерки, за да бъдат защитени горските служители да вършат нормално своите правомощия.

Още по темата гледайте в предаването на телевизионно студио „Оборище прим” тази вечер в 19.30 часа.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn